قانون اعضای مفرد

ساخت جامعه ای سالم از لحاظ روحانی و جسمانی





ارسال شده توسط : hakim shadzahi در اردیبهشت - ۳۱ - ۱۳۹۲ | ۳ دیدگاه

images (20) images (15)

بادیان (رازیانه) عربی رازیانج ،هندی سونف  fennel  fruit

گیاهی مشهور که نیاز به تعارف ندارد. در هر کشور وهر منزل یافت میشود. ریشه آن در داروسازی استعمال میشود.

 مقدار مصرف: ۵تا ۷گرم      مزاج: ترگرم

افعال واثرات:اعصابی غدی یعنی محرک اعصاب، محلل غدد ومسکن ومفرح عضلات است. بطرز شیمیایی رطوبات صالح بوجود می آورد .

خواص:هاضم، مخرج صفرا، مدر بول، دافع عسرالطمث(قاعدگی دردناک)،خارج کننده ریاح، مولد شیر، دافع دلپیچه

فواید:بادیان چون محرک اعصاب ومولد رطوبت غریزی است خاصیت هاضم بودن آن درحالت خشکی و کمبود رطوبت در بدن ظاهر میشود. اگر بیمار از قبل رطوبت بدنش زیاد باشد با مصرف رازیانه هاضمه اش  خراب تر شده وبجای احساس خوشی وبرطرف شدن ضعف قلب، بیماری تشدید خواهد شد . البته بیمارانی که صفرا وگرمی خشکی آنها زیاد باشد برای آنها بعلت مخرج صفرا ودافع خشکی بودن بسیارمفید خواهد بود .به خاطر همین اثرا ت است که مفرح هاضم ودافع خشونت است .باجویدن آن ترشح رطوبت در دهان شروع میشود. در رفع درد شکم وسوزش معده وامعا بسیار مفید است چون مولد رطوبت غریزی است. با مصرف آن، شیر مادران زیاد میشود. رازیانه جز اعظم نسخه های هاضم است .

ازاله یک اشتباه:در کتب طبی خواص ادویه اکثراً اشتباه  بیان شده اند وعلت آن اینست که اصطلاحات طبی درست فهمانده نشده اند.این اشتباه درباره بادیان نیز تکرار شده است، درهرکتاب طبی مزاج آن گرم خشک بیان شده است وفواید آن هاضم مفرح ومقوی نوشته اند. در اینجا این مطلب را توضیح میدهیم تا رفع اشکال شود.

 اشتباه در تشخیص مزاج:درکتب طب قدیم مزاج بادیان گرم خشک بیان شده که خلاف واقعیت است .باید دانست که دارویی که درآن شیرینی  وخاصیت قلیایی زیاد و ترشی اصلا نباشد مزاج آن تر خواهد بود وهنگامی که تری زیاد باشد قطعا گرمی نخواهد بود. دلیل دیگر اینکه هنگامی که از مصرف دارویی صفرا تولید نشود و میزان  مواد بلغمی کم نشده وخشکی بوجودنیاید نمیتوان مزاج آن را گرم خشک قرار داد. بادیان را به هراندازه  وبه هر مدت استفاده کنید از آن صفرا بوجود نمی آید بلکه همه علایم صفراوی مانند یرقان، سوزش سینه،  سوزش ادرار، وسرفه های سوزشی و….بامصرف بادیان رفع میشوند. به همین خاطر ما مجبوریم مزاج بادیان را تر گرم قبول کنیم

3 comments on “خواص رازیانه

  1. محمد الهی بخش on said:

    salam fekr konam nam englisi razyaneh ra eshtebah neveshtid: fennel fruit sahih ast.

  2. با سلام و احترام.
    چنانچه رطوبت را بر رازیانه مفروض داریم چگونه هاضم بودن او را اثبات خواهیم کرد مگر نه این است که قوه هاضمه بر حرارت استوار است ؟ ورطوبت از هر نوعی چه صالح و یا ناصالح مضعف قوت آن ؟ اینکه خاصیت هاضم بودن آن در حالت خشکی بدن ظاهر می شود امری است قراردادی ؟ یا مثبوت ؟ چرا که ضعف هضم اغلب از رطوبت ظاهر می گردد .
    موفق باشید م. بیات

    • وعلیک سلام.توجه داشته باشید که غذا براثرگرمی تحلیل وتجزیه شده برای تبدیل شدن به آنچه که بایدشودآماده میشودگرمی به تنهایی باعث هضم غذا نخواهدشد.برای هضم وجذب شدن غدا،عضلات غدد واعصاب به ترتیب درست بایدفعالیت داشته باشند . دربحث هاضم بودن مفردات بایدبه این نکته توجه داشت که همانگونه که مزاجها متفاوت هستندهاضم بودن داروهانیز بنابر مزاج افرادمتفاوت است.هردارومزاج خاص وافعال خاصی داردبهمین خاطرهر دارومطابق با مزاج خودبراعضای بدن اثرمیگذاردمثلابرای بیمار دارای مزاج گرم خشک ادویه گرم ترهاضم هستند وبرای مزاج ترسرد ادویه خشک سرد.هاضم بودن رازیانه برای مزاج گرم خشک امری ثابت شده است البته اگردرتشخیص اشتباه نشود

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*


7 × نُه =

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

27,268 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

بروز رسانی تویتر

   بدون پیام تویتر

حامیان

  • ماندگار وب
  • انجمن های پشتیبانی وردپرس پارسی